Geupload bestand

Deventer bouwt!

Deventer ontwikkelt zich. Denk jij mee over de richting?

Gemeente Deventer wil van inwoners van de stad weten waar, voor wie en hoe zij in de toekomst moeten gaan bouwen. Wat vinden inwoners belangrijk bij de bouw van nieuwe woningen? Die informatie helpt bij het zoeken naar nieuwe woningbouwlocaties. De richting die de inwoners belangrijk vinden, wordt gebruikt bij het maken van keuzes.

Deventer heeft de ambitie om zich te blijven ontwikkelen. Zij wil een aantrekkelijke stad zijn voor jongeren, de arbeidsmarkt versterken én bedrijven en ondernemers ruimte geven om zich te vestigen. Om die ambitie te halen, staat Deventer voor de opgave om veel nieuwe woningen te bouwen. 

Goede keuzes maken voor de stad

Het bouwen aan de stad brengt dilemma’s met zich mee. Je kan de ruimte namelijk maar één keer gebruiken Als er woningen gebouwd worden, heeft dit ook invloed op de thema’s groen, werken en infrastructuur. Die afweging wil de gemeente goed maken. En daarom nodigt de gemeente een groot aantal inwoners uit om mee te doen aan een enquête over wonen en leven in Deventer.

Wil jij laten weten wat jij belangrijk vindt bij de bouw van nieuwe woningen in Deventer? Ga naar: www.deventer.nl/deventerbouwt