Geupload bestand

Nieuwbouwprojecten

Nieuwbouw in Deventer

Tot 2035 worden er in Deventer 11.000 woningen bijgebouwd om aan de grote vraag van extra huisvesting te voldoen. Er worden veel appartementen gebouwd, maar zeker ook gezinswoningen en woningen waarbij het wonen kan worden gecombineerd met werken. 

Kleinere huishoudens

Huishoudens worden kleiner, het komt vaker voor dat woningen worden betrokken door 1 of 2 persoon, zowel door jongeren als door ouderen. Bovendien is het aantrekkelijk om jongeren aan te trekken naar de stad, zij houden de stad vitaal, ook op de langere termijn. Hier wordt onder andere rekening mee gehouden tijdens de ontwikkeling van nieuwbouwprojecten.

Ontwikkeling centrumschil Deventer

Rondom het centrum van Deventer worden oude industriële gebieden getransformeerd tot nieuwe woonlocaties, met een mix van wonen, werken en voorzieningen. Vanwege de gunstige ligging direct naast de binnenstad en het historische industriële karakter wordt dit een inspirerende en aantrekkelijke nieuwe woon- en werkomgeving.

…in de Spotlight!

Dirk Simons over ROTO Deventer

Waar decennialang Donald Ducks, Libelles en Voetbal Internationals van de pers rolden ontwikkelt SVE Group nu een hippe stadswijk. Dirk Simons, directeur ontwikkeling en realisatie: ‘Dit wordt een stoere wijk waar wonen en werken samenkomt. Op het 60.000 m² tellende terrein ontstaat de komende jaren een veelzijdige stadswijk. Een wijk met veel groen, waar tegelijkertijd de industriële sfeer blijft bestaan.’ Lees het volledige artikel: Van Duckstad naar stadswijk.