Geupload bestand

Redenen om voor nieuwbouw te kiezen

Waarom nieuwbouw?

In de gemeente Deventer staan de komende jaren veel nieuwbouwprojecten gepland. De stad zal groeien met zo'n 11.000 extra woningen. Zowel binnen als buiten de stad komen er in de gemeente dus genoeg opties vrij als het gaat om het aanschaffen van een nieuwbouwwoning.

Waarom kiezen voor nieuwbouw?

De aanschaf van een nieuwbouwwoning in plaats van een bestaande woning heeft een aantal voordelen: 

  • Nieuwbouwwoningen hebben meestal een vaste koopprijs. Het bedrag kan dus niet overboden worden, wat bij bestaande bouw wél zou kunnen gebeuren. Ook betaal je geen kosten koper.
  • Bij nieuwbouwwoningen kun je het merendeel van de inrichting en evt. afbouw zelf bepalen. Je bent immers de eerste eigenaar. 
  • Vooral in het begin zal je weinig met onderhoud te maken krijgen, aangezien alles spiksplinternieuw is. 
  • Doordat koopwoningen aan strenge eisen moeten voldoen zit er altijd goede isolatie, dubbelglas en moderne elektra in. Dit houdt het energielabel wenselijk. 
  • De waarde van een nieuwbouwwoning ligt over het algemeen hoger dan een gelijkmatige woning die al een stuk ouder is. Dit komt door de uitstekende energiezuinigheid en de ongeschondenheid die nieuwbouwwoningen bij zich dragen. 

Is jouw interesse in een nieuwbouwwoning gewekt? Op deze website vind je een aantal uitgelichte projecten die in de gemeente Deventer zullen worden uitgevoerd. 

…in de Spotlight!

Reden voor nieuwbouw 'Pippa

Pippa Rietveld (22 jaar) woont momenteel nog bij haar ouders in Apeldoorn, maar eind 2023 gaat ze verhuizen naar haar nieuwbouwwoning in het mooie Deventer. Ze heeft de keuze gemaakt om een nieuwbouwwoning te kopen omdat het voor haar momenteel betaalbaarder is dan andere woningen. ‘Ook heb ik de kans gekregen om dit huis te kunnen kopen, en vond dit wel een hele mooie stap in mijn leven!’ De wijk is erg upcoming en er komen ook steeds meer horecagelegenheden in de wijk, dus het wordt een levendige wijk!