Geupload bestand

Regels bouwen en verbouwen

Regels bouwen en verbouwen

Het bouwen en verbouwen van een huis kan erg ingewikkeld en moeilijk lijken. Wat mag wel, wat mag niet, waar heb je een vergunning voor nodig en waar moet je allemaal rekening mee houden?  

Wat vroeger een bouwvergunning heette, heet tegenwoordig een omgevingsvergunning. Via de Gemeente Deventer kun je te horen krijgen of een vergunning wel of niet nodig is en hoe je er een kunt aanvragen. 

Tip: Bij het verbouwen van een huis heb je meestal wel een bouwtekening nodig van de woning. Via www.deventer.nl/archiefgemeente kom je te weten hoe je een bouwtekening kunt aanvragen bij het loket. De oudste bouwtekeningen dateren uit 1853, dus de kans is klein dat jouw woning er niet in staat. 

…in de Spotlight!

Maak je huis verkoopklaar!

Voor potentiële kopers, kan je je huis aantrekkelijker maken voor de verkoop door het eerst op te knappen en daarna te koop te zetten. Dit kan al door middel van kleine aanpassingen en hoeven dus geen grote renovaties te zijn! Denk hierbij aan een frisse kleur op de muur, die voor meerdere mensen toegankelijk is. 

Hoe je weet wat je aan kan pakken? Tip: laat bekenden jouw huis beoordelen. Zelf zie je vaak de (kleine) mankementen niet, dus dan kunnen zij je helpen!