Geupload bestand

Verduurzamen

Duurzaam wonen

Door duurzaam te wonen maak je de wereld én je bankrekening blij. Duurzaam wonen betekent een lage(re) energierekening en een gezonder klimaat en milieu.

Wat kun je doen om duurzamer te wonen?

  • Investeer in goede isolatie en ventilatie
  • Installeer een warmtepomp
  • Maak gebruik van zonnepanelen
  • Kies waar mogelijk voor duurzame bouwmaterialen

Informatie over verduurzamen en subsidies

Er zijn diverse regelingen beschikbaar waarmee duurzame aanpassingen aan jouw woning gefinancierd kunnen worden. Het geld dat je zelf uitgeeft verdien je bovendien via een lagere energierekening vaak vanzelf weer terug! 

Wil je meer weten over hoe je jouw woning kunt verduurzamen en welke mogelijke subsidies er zijn? Bij het speciaal ingerichte Duurzaamheids Centrum Deventer kun je terecht voor alle nodige informatie en contacten. 

…in de Spotlight!

Duurzaamheidscentrum

Deze organisatie zijn twee bedrijven samengevoegd. De bedrijven Energie Coördinatie en Ulebelt Deventer. Samen hebben ze de koppen bij elkaar gestoken om samen te gaan werken. Dit bedrijf draait op een team van 40 vrijwilligers, de vrijwilligers zijn voorlichters aan bewoners van bijvoorbeeld Deventer maar ook toeristen. Het is best uniek dat Deventer een Duurzaamheidscentrum heeft, want dat komt niet veel voor. In het Duurzaamheidscentrum vertellen ze  je informatie hoe je je huis moet isoleren maar bijvoorbeeld ook informatie geven over het eten van vlees en zuivel.