Geupload bestand

Kans maken op een sociale huurwoning

Tip: Schrijf je snel in!

Door krapte op de woningmarkt is het vinden van een huurwoning erg lastig. Als je je wilt inschrijven voor een sociale huurwoning in Deventer, dan kun je dat het best zo snel mogelijk doen. De gemiddelde inschrijfduur in Deventer is rond de acht jaar en twee maanden, van moment van inschrijving tot het vinden van een woning. Via www.woonkeus-stedendriehoek.nl kun je je inschrijven en vervolgens op zoek naar de woning in Deventer die het beste bij jou past!

Per 10 woningen in de gemeente moeten er op zijn minst 3 beschikbaar zijn voor sociale huur. In de gemeente Deventer zijn dit er 3,83 per 10 woningen. De stad probeert hierdoor de krapte terug te dringen.

Kom ik in aanmerking voor een sociale huurwoning?

Voor het huren van een sociale huurwoning van een woningcorporatie gelden voorwaarden, bijvoorbeeld ten aanzien van het inkomen en/of de gootte van het gezin. Lees hier meer over of jij in aanmerking kunt komen voor een sociale huurwoning.

Vrije sector

In de tussentijd kun je natuurlijk op zoek naar een huis in de vrije sector, maar het grote verschil is dat er in de vrije sector geen regels zijn als het gaat om een maximumhuur en huurverhoging. Hierdoor betaal je in de vrije sector hoogstwaarschijnlijk een stuk meer. Hier staan echter ook wel voordelen tegenover, zoals een minder grote wachtlijst.