Geupload bestand

Ouderenhuisvesting

Een mooi plekje voor ouderen

Ouderen zijn gehecht aan hun zelfstandigheid. In Deventer zijn verschillende woonvormen aanwezig waarin ouderen zelfstandig kunnen wonen, maar wel hulp kunnen krijgen. Dat kan bijvoorbeeld in een seniorenwoning of zorgwoning. 

Thuis blijven wonen?

Wil je het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen? Veel voorkomende aanpassingen en woonvoorzieningen zijn drempelaanpassingen, een douche- of toiletstoel of een traplift om een bestaande woning aan te passen voor senioren. Deze voorzieningen zijn geregeld vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Hier vind je tips en informatie over woningaanpassingen, het Team Toegang Wmo en de Voor Elkaar Teams van de Gemeente Deventer.

Seniorenwoningen

Een seniorenwoning is een zelfstandige woning die speciaal voor ouderen is gebouwd of aangepast. De woning is bijvoorbeeld gelijkvloers of voorzien van een traplift. Seniorenwoningen zijn vaak gunstig gelegen, nabij allerhande voorzieningen.

Je kunt een seniorenwoning huren via bijvoorbeeld een woningcorporatie (inschrijven via www.woonkeus-stedendriehoek.nl) of particuliere verhuurder. Aankoop is natuurlijk ook mogelijk.

Zorgwoningen

Een zorgwoning of aanleunwoning is een zelfstandige huurwoning die in of dichtbij een zorginstelling ligt. Je kunt zorg of hulp krijgen vanuit deze zorginstelling. De woning heeft aangepaste voorzieningen voor senioren, de eventueel extra benodigde zorg regel je zelf.

Zorgwoningen worden verhuurd door verschillende woningcorporaties (inschrijven via www.woonkeus-stedendriehoek.nl) en afzonderlijke zorginstellingen, waar je rechtstreeks contact mee op kunt nemen. 

Opname in een zorgcentrum

Heeft u dagelijks veel zorg nodig? Dan kun je ook in een zorgcentrum gaan wonen, waar wonen, verzorging en verpleging in één pakket worden aangeboden. Lees hier meer informatie over het wonen in een woonzorgcentrum of verpleeghuis.

Meer informatie over ouderenhuisvesting is te vinden op: www.deventerwijzer.nl

…in de Spotlight!

Carinova

Zijn wie je bent, leven zoals je wilt. Vertrouwd dichtbij, met regie in eigen hand is het motto van Carinova. Vertrouwd thuis blijven wonen is het fijnste. Maar door ouder worden, een handicap of ziekte kan er een zorgvraag bij u ontstaan. Het wijkteam van Carinova is er dan voor u. We bieden bij u thuis verzorging en verpleging op maat. Dag en nacht, 7 dagen per week. Zodat u zo lang mogelijk prettig thuis kunt wonen. Wat uw situatie ook is, ons wijkteam staat voor u klaar. Samen met de wijkverpleegkundige bekijkt u wat we voor u kunnen betekenen. Van lichte tot uitgebreide ondersteuning en zorg. En ook hoe vaak dat nodig is.