Geupload bestand

Particuliere verhuurders

Particuliere verhuur in Deventer

Een huis huren is tegenwoordig niet eenvoudig meer, er is meer vraag dan aanbod. Je zult dus geduld moeten hebben als je op zoek gaat naar een nieuwe woning. Vooral het huren van sociale huurwoningen via woningcorporaties met een lagere huurprijs is moeilijk. 

Wat zijn particuliere verhuurders?

Een groot aantal huurwoningen is niet in bezit van de woningcorporaties, maar van personen of bedrijven. Er zijn in Deventer meerdere bedrijven die als bemiddelaar optreden en woningen van particuliere bezitters verhuren. Een andere mogelijkheid is dat een particulier verhuurbedrijf meerdere woningen in bezit heeft en deze verhuurt. De woningen van particuliere verhuurders zijn zeer divers. Van kleine sociale woningen tot zeer grote en duurdere woningen.

Voordelen particuliere verhuur

Zijn er voordelen aan het huren via een particuliere verhuurder? Jazeker! Er geldt geen maximaal jaarinkomen voor de huurder, er zijn vaak geen wachtlijsten, de woningen bevinden zich vaak op prettige locaties, er is meestal rechtstreeks contact met de verhuurder i.p.v. de klantenservice en er bestaat de mogelijkheid voor gestoffeerde en zelfs gemeubileerde woningen.

…in de Spotlight!

Barend Jan Schrieken - NV Bergkwartier

Barend Jan Schrieken zet zich als directeur van NV Bergkwartier in voor het behoud en de restauratie van monumentale panden in het centrum van Deventer. NV Bergkwartier is opgericht in 1968 om de monumentale panden in het Bergkwartier te behoeden van sloop. Tijdens de oorlog is er veel beschadigd en slopen leek de meest logische oplossing. Gelukkig zijn veel panden behouden en nu beschikbaar voor huurders. NV Bergkwartier verhuurt zo’n 250 woningen in en rond het Bergkwartier. Je huurt van ons een monument en dat maakt iedere woning uniek.