Geupload bestand

Studentenhuisvesting

Hét studentenhuis voor jou

Met Hogeschool Saxion en Aventus kun je in Deventer een ruim aanbod aan studies, cursussen en andere leermethoden vinden die bij je passen. Als je eenmaal bent begonnen met studeren in Deventer, dan is het natuurlijk hartstikke leuk om het studentenleven hélemaal te ervaren. Het wonen in een studentenwoning is daar een uitstekende manier voor.

Stichting DUWO is de grootste studentenhuisvester van Nederland, en beheert vrijwel alle studentenwoningen in de gemeente Deventer. Je kunt je bij DUWO inschrijven via www.duwo.nl en bij vragen kun je ook terecht bij het kantoor van DUWO in het gebouw van Saxion aan de Handelskade 75. 

Het welbekende Havenkwartier, wat praktisch gezien in de binnenstad ligt, krijgt steeds meer mogelijkheden voor studentenbewoning. Zo hebben er al 140 studenten hun intrek gevonden in de sprankelende nieuwbouw, wat er naar verwacht nog meer zullen worden.

…in de Spotlight!

Noorden Berg Schild

Timo Faber (23 jaar) woont momenteel al 1,5 jaar in het studentenhuis NoordenBergSchild. In dit huis wonen in totaal 23 studenten. Timo komt uit Zutphen en heeft eerder al een opleiding gedaan in Zwolle, deze beviel hem niet goed en is toen door zijn vrienden in Deventer belandt. ‘Het fijne aan een studentenhuis is dat je een basis hebt waarop je kunt bouwen en het studentenhuis zit ook nog eens dicht bij de binnenstad!’. Timo raadt het zeker aan om op kamers te gaan in Deventer. Je leert veel studenten kennen en gaat een geweldige tijd tegenmoet!