Geupload bestand

Bereikbare woningen voor starters

Starterswoningen in Deventer

Al in de tijd van de Hanze werd de arbeiderscultuur gevormd die nog altijd in Deventer terug te vinden is. Het arbeidersverleden van de stad vind je terug in het karakter van de stad en ook in de huizen. De huizen in de wijken direct om het centrum zijn bescheiden van formaat. Dit maakt de huizen ideaal als starterswoningen, zowel qua grootte als betaalbaarheid. 

Starters treffen het dan ook in de gemeente Deventer als het gaat om de prijs en het aantal bieders op te koop staande woningen. Zo staat Deventer op plek 280 in het lijstje van gemiddelde WOZ-woningwaarde per gemeente in Nederland. Dat is lager dan omliggende steden als Zwolle, Apeldoorn en kleinere plaatsen als Rijssen-Holten, Hellendoorn en Raalte.

Nieuwbouw rondom centrum

Deventer is een stad met grootstedelijke voorzieningen, dat maakt het aantrekkelijk om in te wonen. Direct rondom het centrum staat er de komende jaren bovendien veel nieuwbouw gepland: een ideale locatie voor jonge stedelingen die dichtbij het bruisende centrum hun eigen stek willen opbouwen.

 

…in de Spotlight!

Rutger en Raeven Haverkamp

Eén van de meest spannende dingen in ons leven: ons eerste huis kopen. Vaak snuffelden we rond in huizen tijdens de Open Huizen Dagen en vervolgens deden we een bod. Helaas, niet geaccepteerd of we kregen de vraag om het bod flink te verhogen. Tot het telefoontje dat ons bod op een huis, in de door ons zo gewilde wijk Zandweerd, geaccepteerd was. Wat een feest!  Het was het wachten meer dan waard.
Foto is gemaakt op het moment suprême toen we tekenden voor het huis!