Geupload bestand

Projectontwikkeling

Samen investeren in Deventer

Deventer heeft de ambitie om zich te blijven ontwikkelen. Zij wil een aantrekkelijke stad zijn voor jongeren, de arbeidsmarkt versterken én bedrijven en ondernemers ruimte geven om zich te vestigen. Om die ambitie te halen, staat Deventer voor de opgave om veel nieuwe woningen te bouwen.  De komende 20 jaar zijn er circa 11.000 nieuwe woningen nodig. De gemeente heeft een routekaart opgesteld met een specifieke routekaart voor de ontwikkeling van de stad en van ieder dorp.

De Gemeente Deventer zal zelf bepaalde gebieden ontwikkelen, andere gebieden worden in samenwerking ontwikkeld door bijvoorbeed beleggings- of vastgoedorganisaties. 

Ook interesse om mee te denken, mee te werken en te investeren in de verdere stadsontwikkeling van Deventer? Neem contact op met de Gemeente Deventer.

Diepenveen (36)

Ontwikkelingen in Deventer

Lopende ontwikkelingen zijn er volop in de Hanzestad! Niet ver van de binnenstad, in de wijk Keizerslanden, zijn er zelfs al een handjevol.

Zo wordt het schoolgebouw en de sportvoorzieningen van het Etty Hillesum Lyceum, De Marke aangepakt. De sportlocatie van de locaties wordt vervangen en de Marke Noord komt daarmee volledig vrij voor herontwikkeling naar woningbouw.

Dit is niet de enige school waarbij veranderingen staan gepl

and. Ook bij de sportvelden van de Boerhaave staat nieuwbouw op het progamma.

Het voormalige scholencomplex aan de Van Heterenstraat gaat ook plaats maken voor nieuwbouw van woningingen. Het college van burgemeester en wethouders willen hier plek bieden aan zo'n 100 woningen. Variërend van sociale huur, goedekope en duurdere woningen.

Een totaal andere sfeer vind je in het Johannes Aupingkartier! Hier zijn stoere woningen gebouwd in een robuuste, frisse en knusse wijk. Ter Steege Bouw Vastgoed werkt hier volop aan!

Hier is de wijk Steenbrugge in vier jaar uit de grond 'gestampt'. Door BPD Ontwikkeling BV, Bemog/Le Clerq, Van Wonen en Woonbedrijf Ieder1 zijn hier namelijk 400 woningen ontwikkeld. 

Ander groen nieuwbouwproject was 'Op Je Stek', dit zijn de tuinen van de Zandweerd en dat houdt dan ook in dat dit wonen is in het groen.

"Puur Sallands wonen" is het hier, want er is een combinatie gemaakt tussen het gemak van het centrum dichtbij en de gemoedelijke sfeer, het dorpse karakter.

Het dorpse karakter vind je ook volop in Bathmen, waar ook nieuwbouw gebouwd wordt. Bij dit project staat de groene omgeving centraal. Le Clercq, Nebra, bouwbedrijf NAP en Schipbeek Makelaars zorgen samen voor de ontwikkeling, realisatie en verkoop van deze wijk: Bathmense Enk 3

Iets verderop worden 38 nieuwbouw koopwoningen gebouwd op het voormalige terrein van de melkfabriek in Colmschate.

Ook in Diepenveen bouwen ze nieuwe koopwoningen, Eikendal. Deze kavels zijn groot en worden eind 2025 opgeleverd. 

Bathmen (33)

Een ander project is die van de Hegeman Bouw Partners, zij werken aan de renovatie van nieuwe keukens in het wooncomplex Ludgerus. Plan is: alle bewoners van het gas af!

Ontwikkeling Centrumschil in Deventer

Eén van de meest spraakmakende projecten is het project "De Kien". Binnen dit project vallen verschillende ruimtelijke projecten., die variëren van wonen, werken en recreëren. Explorius zorgt dat 'Leven terugkomt op de Handelskade'. 

Hoe ze dat doen? Voormalige kantoorpanden worden aan de kop van de Handelskade getransformeerd naar appartementen, studio's en kantoren voor studenten en young professionals. Dit wordt dan dé entree naar de Deventer stadscampcus!

Ook Topicus wil 120 appartementen tegenover het station realiseren. Zo hoeven nieuwkomers in de IT wereld niet op zoek naar een woning, maar kunnen zij maximaal 2 jaar hier terecht, dichtbij de campus. Heel handig!

Verder wordt de komende jaren het Sluiskwartier aangepakt. Karakteristieke pandden worden in ere hersteld en andere worden gesloopt en nieuw gebouwd.

Wonen aan de Singel, op een historische plek? Dat kan straks op het Senzoraterrein in Deventer. Voorheen zat hier het bedrijf Senzora, maar sinds de verhuizing hiervan in 2018 is het terrein vrijgemaakt voor andere functies. 

De lucht in!

Naast huizen, worden er ook genoeg appartementen gebouwd in deze gemeente.

Zo komen er op het robuuste Havenkwartier 42 koop-, en huur nieuwbouwappartementen.  Dit project heet Bella Micchina.

Het voormalige kantoor van Witteveen en Bos wordt getransformeerd tot 29 appartementen. 

De gesloopte locatie van de Roelandflat is de perfecte uitvalsbasis voor de herbouw van 40 appartementen.

En er is meer!

Om aan de woningbehoefte te voldoen, is er nog veel meer gaande in Deventer. Zo kan je dit verwachten:

- Shita: 82 woningen op voormalige speeltuinlocatie en Shita-flat locatie.

- Park Nova, transformatie Park Nova. 54 huurwoningen.

- Smyrnastraat: hier komen 150 woningen.

- Postkantoor Diepenveenseweg: hier komen 200 woningen.

- Flexwoningen: de gemeente en woningcorporaties onderzoeken de mogelijkheden van 6 locaties, verspeid over de stad.