Geupload bestand

WijDeventer

WijDeventer

Wonen in Deventer betekent wonen in een gemeente waar men voor elkaar klaarstaat. Het zijn de kleine dingen die je samen doet die een groot verschil kunnen maken. Zo kun je met z'n allen de saamhorigheid verbeteren om een prettige leefomgeving te creëren voor iedereen. Wie wil nou geen gezellige buurt waar je je thuis voelt? De eigen kracht van bewoners, daar gaat het om bij WijDeventer

In Deventer zijn wijkteams en dorpenplatformen opgezet, bestaande uit betrokken bewoners. Zij geven advies, bijvoorbeeld over de inzet van het wijkbudget en overleggen met elkaar en met andere inwoners over zaken die de wijk raken.

Subsidie van WijDeventer

Wil je met je buren en bewoners uit je straat iets organiseren om de saamhorigheid in de buurt te versterken? Heb je een leuk idee voor een activiteit in je buurt of dorp? Dan zijn er verschillende subsidiemogelijkheden.

Hierdoor worden dorpen en wijken verenigd, en kan men trots zijn op hun dorp of wijk. 

…in de Spotlight!

Sanne Zijthof

Geen dag is hetzelfde voor wijkmanager Sanne. “Het leuke aan mijn werk vind ik de diversiteit. De ene dag zit ik op het stadskantoor in overleg met mijn collega’s en de volgende wandel ik door de wijk om de bewoners te spreken.” Als wijkmanager is Sanne de schakel tussen de Gemeente en de wijk Colmschate-Zuid. “Wanneer bewoners een initiatief hebben, zoals het opknappen van een speeltuin of meer groen creëren in de wijk, dan leg ik dit voor intern. En als mijn collega’s iets willen weten over de wijk, ben ik hun eerste aanspreekpunt.”