Geupload bestand

Goede zorgvoorzieningen

Zorg in Deventer

Ondanks de stedelijke dynamiek beschikt Deventer ook over een dorps karakter, waarbij inwoners en instanties naar elkaar omkijken: elkaar met raad en daad bijstaan, in het Sallands ook wel Noaberschap genoemd.  

De zorgvoorzieningen zijn goed geregeld. Zo is er het Deventer Ziekenhuis, wat staat voor topklinische- en persoonsgerichte zorg. Maar ook op andere zorgterreinen heeft Deventer vele voorzieningen: woonzorg voor ouderen, thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening. Alle vormen van zorg zijn in Deventer goed vertegenwoordigd.

In Deventer zijn ruim 35 huisartsen aanwezig, verdeeld over verschillende praktijken. Meerdere praktijken beschikken over voldoende ruimte om nieuwe patiënten aan te nemen, die nieuw in Deventer zijn komen wonen.

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, zorg, welzijn, werk en geldzaken in Deventer geregeld zijn en wijst u de weg naar organisaties, activiteiten, hulp en initiatieven in uw eigen buurt.

…in de Spotlight!

Carinova

Zijn wie je bent, leven zoals je wilt. Vertrouwd dichtbij, met regie in eigen hand is het motto van Carinova. Vertrouwd thuis blijven wonen is het fijnste. Maar door ouder worden, een handicap of ziekte kan er een zorgvraag bij u ontstaan. Het wijkteam van Carinova is er dan voor u. We bieden bij u thuis verzorging en verpleging op maat. Dag en nacht, 7 dagen per week. Zodat u zo lang mogelijk prettig thuis kunt wonen. Wat uw situatie ook is, ons wijkteam staat voor u klaar. Samen met de wijkverpleegkundige bekijkt u wat we voor u kunnen betekenen. Van lichte tot uitgebreide ondersteuning en zorg. En ook hoe vaak dat nodig is.