Geupload bestand

Groene stad

Deventer: buitengewoon groen

Met de IJssel als entree, de vele stadsparken en haar mooie ommeland heeft Deventer zich in 2010 de groenste stad van Europa mogen noemen. Doordat Deventer en omgeving veel natuur heeft, lenen de stad en omliggende dorpen zich ook uitstekend voor sportieve buitenactiviteiten. Fietsliefhebbers opgelet: Deventer is één van de meest geliefde fietsgebieden van Nederland! Je fietst zo de stad uit, het groene buitengebied in!  

Ook voor wandelaars zijn er veel mooie routes in de buitengebieden te lopen en de IJssel leent zich goed voor bijvoorbeeld een fijne wandeling met de ondergaande zon. 

Je kunt verschillende fiets- en wandelkaarten halen bij de VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis) of kijk hier eens voor de beste wandel- en fietsmogelijkheden! 

…in de Spotlight!

Sjaak Bartelds

Als medewerker van Groenbedrijf Deventer rijdt Sjaak iedere dag rond in Deventer, Diepenveen en Schalkhaar op zijn grasmaaier. Hij zorgt ervoor dat al het openbaar groen er goed bij staat. De vrijheid die het werk hem biedt is heerlijk. “Het werk moet natuurlijk af, maar je bepaalt wel elke dag je eigen route.” Als geboren en getogen Deventenaar is het ideaal dat het werk in zijn woonplaats is. “Het wonen en werken hier is top. Binnen tien minuten ben ik met mijn scooter op het werk.”