Geupload bestand

Ontspanning

Genoeg te beleven!

Woon je in Deventer? Dan wil je er natuurlijk af en toe even kunnen ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Gelukkig zijn er voldoende voorzieningen en faciliteiten om erop uit te gaan of juist lekker te ontspannen. Van jong tot oud, voor iedereen is er genoeg te beleven.

Groots cultuuraanbod

Naast de grote evenementen, zoals het Dickens Festijn, de Boekenmarkt en Deventer Op Stelten, zijn er het hele jaar door activiteiten op het gebied van cultuur. Van musea tot indrukwekkende kerken om te bezoeken, van boeiende theatervoorstellingen tot intieme- of juist uitbundige muziekoptredens. Bekijk hier wat je allemaal kunt zien & doen op cultureel gebied.

Eigenzinnig shoppen

In Deventer kom je natuurlijk zoals in iedere stad de bekende winkelketens tegen, maar juist ook allerlei kleine, bijzondere boetiekjes. En voor de inwendige mens is er een ruim aanbod aan restaurants en cafés voor een lekkere en snelle hap of  voor een uitgebreid diner. Kortom: maak kennis met de vele eigenzinnige winkels en laat je smakelijk verrassen in de fijne restaurants.

Ontspannend sporten

Wat is er nou lekkerder dan de dag op een sportieve manier te beginnen of te eindigen? Deventer heeft tal van mogelijkheden om een sport uit te oefenen die jij leuk vindt. Er zijn veel verschillende sportverenigingen verspreidt door de verschillende wijken van Deventer. Zowel binnen als in de buitenlucht. Alle sportmogelijkheden op een rijtje? Kijk dan op deze site, hier staat alles wat je zoekt!

…in de Spotlight!

Ineke Rozeboom

"De gasten die hier komen zijn altijd blij.” vertelt Ineke. Als ambassadeur van de VVV Deventer mag ze bezoekers van de stad welkom heten en inspireren. Voor iedere gast is er wel een passende informatiefolder of wandelroute! Het wonen en werken in Deventer vindt Ineke ook heerlijk. Al wonend aan de IJssel geniet ze elke ochtend van de mooie lucht. Het leukste van haar werk als ambassadeur is vertellen hoe leuk Deventer is en wat er allemaal speelt. “Ik ga met de auto of de bus door Deventer, maar de stad rij ik niet meer uit!”