Geupload bestand

Scholing op alle niveaus

Naar school in Deventer

Om kinderen en jongeren hun talenten goed te kunnen laten ontwikkelen, heeft de gemeente Deventer een ruim aanbod aan onderwijs. Met bijna 30 basisscholen is er in elke wijk is er wel passend basisonderwijs te vinden.

Met onderwijsaanbod van het praktijkonderwijs tot en met het gymnasium bieden de scholen van het Etty Hillesum Lyceum en de School voor Persoonlijk Onderwijs een gevarieerd aanbod voor de leerlingen op het voortgezet onderwijs.  

Speciaal onderwijs

Voor kinderen die extra begeleiding nodig hebben in hun onderwijs, zoals een lichamelijke- of geestelijke beperking of met leer- en gedragsproblemen is er speciaal onderwijs op zowel basis- als voortgezet onderwijsniveau. 

Studeren

Deventer staat niet direct bekend als studentenstad. Toch volgen ruim 10.000 studenten een vervolgopeiding in de stad. Aventus is het opleidingscentrum voor beroepsonderwijs, volwassenenonderwijs en bedrijfsopleidingen. Op hbo-niveau biedt Hogeschool Saxion verschillende opleidingen met zowel nationale als internationale afstudeerrichtingen. 

Hoe het studentenleven er in Deventer uitziet? Dat vind je op www.studeren-indeventer.nl. Deze tijd van je leven bestaat natuurlijk uit meer dan alleen het duiken in boeken. 

…in de Spotlight!

Scholing op niveaus

Vera (18 jaar) zit nu in het 3de jaar van haar MBO opleiding Marketing en Communicatie niveau 4. De reden dat ze naar Deventer is gegaan om te gaan studeren spreekt voor zich, ‘het is de grootste stad dicht bij mij in de buurt’. De school biedt veel mogelijkheden goede scholing, goede stages en heeft gezellige en goede leraren in dienst. Zelf zou ik zeker ook mijn HBO opleiding in Deventer gaan doen. Het is een gezellige stad en dus trekt de school ook gezellige medestudenten.  

 

Scholing op niveaus

Emma (21 Jaar) woont al heel haar leven in Deventer en dit is ook de reden, dat ze hier haar studie doet. Ze volgt de opleiding Marketing en Communicatie niveau 4. Emma zit momenteel in haar laatste jaar van haar opleiding en kijkt terug op een leuke tijd. ‘Het is een mooie stad en het is heerlijk dichtbij mijn huis!’. Het ROC Aventus is een goede school en er zitten sociale mensen op de school waardoor je snel contact maakt met je medestudenten.